Întrebări frecvente

Care este diferența dintre ROSPOT și ROHOST

ROSPOT este firma care s-a înființat în anul 2000 și care a lansat serviciul de găzduire web sub numele ROHOST.

De ce e nevoie de site separat pentru domenii?

Odată cu trecerea la prelungirea anuală a domeniilor .ro considerăm că serviciile asociate domeniilor devin din ce în ce mai importante și astfel necesită o atenție mai mare.

De asemenea, o separație clară între administrarea domeniilor și administrarea găzduirii web elimină eventualele conflicte de interese între cele două tipuri de servicii și clarifică responsabilitățile.

Ce trebuie să fac dacă am deja găzduirea sau domeniul la ROHOST

Dacă aveți deja domeniul găzduit la ROHOST nu este necesar să faceți nimic. Clienții ROHOST vor beneficia automat și gratuit de serviciile oferite pe acest site.

Ce se întâmplă dacă am domeniul găzduit la alt furnizor

Puteți beneficia de serviciile acestui site și dacă domeniul a fost înregistrat și/sau este găzduit la un alt furnizor.

Serviciile de monitorizare și notificare funcționează indiferent de furnizorul care a înregistrat sau care găzduiește domeniul. Serviciile de administrare nameservere sau alte servicii ce necesită acces extins la domenii vor funcționa doar dacă transferați domeniile în administrarea noastă.

Procedura de transfer este simplă, gratuită și se face o singură dată.

Ce beneficii am dacă transfer domeniul la ROSPOT

Transferând domeniul sub administrarea ROSPOT aveți beneficii de ordin tehnic, logistic și cel mai important nu riscați să pierdeți controlul asupra domeniului dv.

Activăm pe piață din 2000, suntem printre primii parteneri ROTLD și nu am avut nici un fel de probleme sau dispute legate de serviciile oferite.

Printre beneficiile pe care dorim să le oferim clinților putem aminti:

Nu e mai sigur să prelungesc domeniul direct la ROTLD?

La ce preț se vor înregistra / prelungi domeniile

Având în vedere că suntem printre cei mai vechi parteneri ROTLD și că am înregistrat zeci de mii de domenii, beneficiem de cele mai mici prețuri in parteneriatul cu ROTLD.

Nu știm încă prețurile finale ale ROTLD însă așa cum am făcut și până acum vom încerca să înregistrăm și să prelungim domenii la un preț cât mai mic.

Până acum activitatea cu înregistrarea domeniilor a fost finanțată prin serviciile de găzduire web. Dorim ca serviciul specializat pentru domenii să se autofinanțeze.

Un serviciu ce se autofinanțează este sustenabil pe termen lung și considerăm că riscurile sunt mult prea mari pentru proprietarii domeniilor pentru ca acest serviciu să fie finanțat altfel.

Cu toate astea, având în vedere numărul de domenii pe care le administrăm cu siguranță prețul de prelungire va fi foarte competitiv. De asemenea, compoziția prețului va fi afișată transparent pentru a fi clar unde/cum anume sunt folosiți banii încasați pentru aceste prelungiri.